۱۳۹۲ اسفند ۸, پنجشنبه

آیا روسیه به اوکراین لشگرکشی خواهد کرد؟


در بحبوحه بازی های زمستانی المیپک در سوچی، تحولات اکراین رقم خورد و ویکتور یانووکویچ، رییس جمهور روس گرای این کشور به شکل مفتضحانه ای از کاخ ریاست جمهوری کیف به مکان نامعلومی نقل مکان کرد. او تنها توانست یک فیلم کوتاه ویدیویی از خود به نمایش بگذارد و ادعا کند که کماکان رییس جمهور قانونی اکراین است. از سوی دیگر، آقای پوتین سرگرم تماشا و شرکت در مراسم اختتامیه بازی های سوچی بود و کمتر فراغت این را داشت که کاملاً روی تحولات اکراین متمرکز شود. او حتی بیان دیدگاه کلی روسیه در قبال این تحولات را را به نخست وزیر خود ، آقای دیمیتری مدودیف احاله کرد که او طی یک مصاحبه مطبوعاتی، تحولات اکراین را "شورش مسلحانه" نامید و آن را نامشروع دانست. هر عنوانی که برای این تحولات در نظر بگیریم در این تردیدی نیست که روسیه آن را شدیداً منفی ارزیابی می کند و آن را به مثابه رخنه غرب در منطقه حساس ژئوپلیتیک خود قلمداد می کند.
یک اصل مفروض در خصوص موضع روسیه در قبال تحولات اکراین این است که روس ها بیکار ننشسته و به دنبال طراحی یک استراتژی موثر جهت کم کردن هزینه های ژئوپلیتیکی در اکراین هستند. تجربه چچن، گرجستان و اخیرا نیز سوریه نشان داد که روسها موقعی که در معرض مخاطرات شدید ژئوپلیتیکی هستند تحت تاثیر اخم و لبخندهای غرب قرار نمی گیرند. از سوی دیگر، انفعال روسیه در اکراین و سهل انگاری در قبال سرنوشت روس تباران این کشور مشروعیت پوتین را در داخل روسیه تضعیف خواهد کرد، در حالیکه احیای مجد و عظمت اسلاوها علت اصلی گرایش مردم روسیه در سه انتخابات به پوتین بوده است. بنابراین پوتین به شدت نسبت به این قضیه حساس است. سوالی که اکنون در ذهن ناظران تحولات اکراین خطور می کند این است که کارت های مسکو در قبال این تحولات چه است؟
با توجه به قراین و شواهد و تحلیل محتوای مصاحبه های نخست وزیر و وزیر خارجه روسیه در قبال دولت موقت اکراین، به نظر می رسد که مسکو قصد ندارد با رژیم جدید از در مصالحه در آید. از اینرو آلترناتیوهای دیگری را باید مورد توجه قرار داد. با توجه به خصلت های پوتین و جهت گیری کلی سیاست خارجی روسیه در منطقه خارج نزدیک، مسکو در قبال تحولات اکراین سه گزینه دارد:
  1. حمایت نظامی از یانوکویچ و اعاده وضعیت سابق به اکراین. این اقدام هر چند اوضاع را تا حدودی به نفع روسیه تغییر خواهد داد، ولی حایز پیامدهای منفی نیز است. از یکسو ممکن است اکراین با حمایت غرب به جنگ داخلی سوق یابد و ارتش آزادیبخش اکراین با کمک غرب جهت مقابله با نیروهای روس تشکیل شود و این امر افغانستان دیگری را برای مسکو رقم بزند. البته چنین حادثه ای با توجه به تسری ابعاد مختلف بحران به اروپا برای غرب نیز پر هزینه خواهد بود.  از سوی دیگر، این اقدام ممکن است همکاری غرب را با وسیه در حوزه های مختلف مختل کند و استراتژی سیاست خارجی پوتین که همکاری همراه با رقابت با غرب است به شکست بینجامد. این نتیجه برای هر دو طرف پر هزینه خواهد بود.
  2. تجزیه اکراین. با توجه به اینکه شرق اکراین و شبه جزیره کریمه اکثرا روس تبار هستند و بخش اعظم صنایع و اقتصاد اکراین در این مناطق قرار دارد، روسیه ممکن است متمایل به تجزیه اکراین و واگذاری بخش عقب مانده به حوزه نفوذ غرب گردد. در این صورت روسیه توانسته است کماکان اقتدار روس تباران را به رخ مردم کشورهای مشترک المنافع بکشد و هزینه کم توجهی به آنها را به هگان گوشزد کند. تجزیه اکراین همچنین خیال روسیه را از پایگاه استراتژیک دریایی کریمه برای مدت طولانی راحت خواهد کرد .  البته تجزیه اکراین باید به گونه ای رقم بخورد که اکراین شرقی جدید از جهت ژئوپلیتیک به اروپای شرقی دسترسی داشته تا بدینوسیله گاز روسیه به اروپا انتقال یابد. مشکل اصلی در تجزیه اکراین این است که کمتر کشوری حاضر خواهد بود که اکراین شرقی را مورد شناسایی قرار دهد؛ در نتیجه با بحران مشروعیت بین المللی مواجه خواهد بود.
  3. شکل گیری حکومت موقت جدید در اکراین. گزینه سوم این خواهد بود که تحت میانجیگری بین المللی، حکومت موقت الکساندرتورچینف برکنار شده و با موافقت روسیه دولت موقت جدید که مورد رضایت تمامی طرف های بحران باشد شکل بگیرد و خصوصا حساسیت های مسکو را درک کند. این گزینه با توجه به واقعیت های میدانی دور از ذهن به نظر می رسد؛ ولی روند تحولات ممکن است طرف های درگیر را به آن رهنمون کند؛ چون یک را ه حل آرومندانه(face-saving ) برای اطراف مناقشه خواهد بود.
هر کدام از موارد فوق اگر امکان وقوع یابد، این واقعیت را باید مورد توجه قرار داد که قطعا روسیه در قبال تحولات اکراین دست روی دست نخواهد گذاشت و اگر دیپلماسی جواب ندهد با استراتژی مشت آهنین به استقبال آن خواهد رفت.

۱۳۹۲ بهمن ۲۷, یکشنبه

ریال سعودی ها گروگان و خرج وحشت عرب ها از ایران اسلامی گردیده



" اطلاعات به دست آمده از دستگاه های اطلاعاتی غربی نشان می دهند که عربستان سعودی در سال های اخیر با استفاده از کارشناسان هسته ای درصدد توسعه برنامه اتمی خود و تکمیل زنجیره سوخت هسته ای بوده است."
 نشریه "دیلی بیست" در گزارشی از تلاش مقام های ریاض برای گسترش ظرفیت ذخیره سازی اورانیوم غنی شده خود به دلیل هراس از گسترش برنامه هسته ای ایران خبر داده است.

باین نشریه بریتانیایی در ادامه گزارش خود با اشاره به نگرانی مقام های عربستان سعودی از پیشرفت برنامه هسته ای ایران می نویسد :"ریاض درک کرده که پس از توافق قدرت های جهانی با ایران، این کشور خواهد توانست در سطح 

محدود اورانیوم غنی شده تهیه نماید. به همین خاطر عربستان سعودی مایل است برنامه هسته ای خود را گسترش دهد."

"دیلی بیست" در ادامه گزارش با "دیوید آلبرایت" رییس مرکز علوم و امنیت بین الملل مصاحبه کرده است. آلبرایت با اشاره به تلاش های عربستان سعودی برای دستیابی فناوری هسته ای می گوید:" اطلاعات به دست آمده از دستگاه های اطلاعاتی غربی نشان می دهند که عربستان سعودی در سال های اخیر با استفاده از کارشناسان هسته ای درصدد توسعه برنامه اتمی خود و تکمیل زنجیره سوخت هسته ای بوده است."


آلبرایت هم چنین افزوده است که ریاض در حال استفاده از فناوری های جدید و کارشناسان هسته ای برای ساخت سانتریفیوژهای مورد نیاز غنی سازی اورانیوم است. او در این مورد می گوید: "آن ها پول دارند و با این پول می توانند استعداد کارشناسان و فناوری مورد نیاز را خریداری کنند."

ذاکری 

۱۳۹۲ بهمن ۲۰, یکشنبه

ناو هواپیما بر" انترپرایز" گوسفند قربانی سفر حج حاج آقا حسین اوباما

بر خلاف تمامی ادعاها  و ادامه  گفتگوهای هسته ای و صلح پایدار و شعارهای جنگی  ، آمریکا و اسرائیل در جست وجوی راه دیگری هستند تا بتوانند جنگی را که مدت هاست در تدارک آن هستند آغاز کنند.
دقیق تر بگوئیم : صحنه باید چنان جلوه کند که گویی ایران حمله را آغاز کرده تا روسیه و چین برای حمایت از ایران دچار مشکل سیاسی بیشتری گردند
فقط بیاد بیآورید که اسرائیل در گذشته، در یک شعبده بازی سیاسی که قرار و مدارش از قبل با آمریکا گذاشته شده بود به کشتی های جنگی آمریکا حمله کرد، تا آمریکا برای حمله به دشمنان اسرائیل بهانه پیدا کند.
حمله اسرائیل به کشتی آمریکائی بنام " لیبرتی" نخست به گردن مصر انداخته شد. این واقعه معروف ترین نمونه (این حیله ) است
حالا با ناو هواپیما بر " انترپرایز" روبرو هستیم، که کهنه ترین ناو هواپیما بر آمریکاست و زوارش در رفته است و سال بعد باید از رده خارج شود. این ناو به دلیل استفاده از آن در سریال تلویزیونی Star Treck معروف است.
از رده خارج کردن یک ناو هواپیما بر اتمی بسیار پرهزینه است (ور شکستگی مالی آمریکا را در نظر داشته باشید) ناو هواپیما بر" انترپرایز" را 8 رآکتور اتمی به حرکت در می آورند! که باید همراه با تمام ماشین ها و موتورهائی که با رآکتورها در ارتباط هستند بعنوان زباله اتمی دفع شوند. اگر ناو انترپرایز در خایج فارس غرق شود هزینه ای که آمریکا از این طریق صرفه جوئی خواهد کرد بمراتب بیشتر از پولی است که از فروش لاشه آن بدست خواهد آورد و حل مسئله قطعات آلوده اتمی هم دیگر مسئله آمریکا نخواهد بود

یک ناو کهنه جنگی باید در پایان دوران کارآمدی خود یک بار دیگر برای یک نیت شوم به کار گرفته شود. به همان دلیل که فرنکلین روزولت دستور داد تا کشتی های کهنه جنگی را از "سان دیه گو" به "پرل هاربور" منتقل کنند و ناوهای هواپیما بر و دیگر ناوهای جنگی نو را روز 7 دسامبر 1941 به منطقه امن در دور دست منتقل سازند
آلمان فدرال تاکنون 5 زیردریائی اتمی دلفین به اسرائیل داده و در باره ششمی نیز مذاکراتی در جریان است
سه واحد از آنها هنگام عبور از آبراه سوئز مشاهده شده اند. اینها احتمالا هم اکنون در خلیج عمان هستند و شاید هم به خلیج فارس رسیده باشند. تا در آنجا در کمین یک کشتی کهنه رو به اسقاط باشند که بیشتر به یک گوسفند قربانی شبیه است تا به سلاح جنگی واقعی. این کشتی با ملوانان آمریکائی که در آن هستند مورد حمله قرار خواهد گرفت، همانطور که کشتی " لیبرتی" مورد حمله اسرائیل قرار گرفت، تا بتوان برای رسیدن به هدف های مورد نظر آنرا به گردن ایران انداخت و رسانه های گوش بفرمان هم به آن پوشش خبری حمایتی خواهند داد
اگر شما هم با تحلیل اوضاع به همین نتیجه رسیدید، هر جا خبری در باره جنگ و خلیج فارس خواندید این ویدئو را برای آن ها پست کنید. اگر ما بتوانیم آنها را در اجرای این نقشه شوم دچار تردید کنیم و نگذاریم این نقشه با نام عوضی به اجرا در آید، احتمال آن هست که آنها از اجرای این نقشه منصرف شوند و مردم ایران هزینه این خسارات کمر شکن احمقیت آخوندها را پرداختت نکنند ...

حمیدرضا ذاکری 

برای دیدن ویدئو بر روی عکس زیر کلیک کنید