۱۳۹۳ اردیبهشت ۱۰, چهارشنبه

هدف پشت پرده و پیام کاخ سفید از دنبال کردن و مجازات ناقضان تحریم ها بر علیه ایران چیست

با اضافه شدن نام هشت شرکت چینی ، یک شرکت در دوبی و دو مدیر عامل در دوبی به فهرست تحریم های آمریکا اشخاص حقیقی و حقوقی که به دور زدن تحریم ها علیه ایران کمک می کنند، روند اعمال تحریم ها علیه تهران تقویت شد.
خزانه داری، وزارت خارجه و وزارت دادگستری آمریکا در اقدامی هماهنگ پیشنهاد پاداشی 5 میلیون دلاری برای دستگیری یک بازرگان چینی داده اند که با نام کارل لی شناخته می شود اما نام واقعی او لی فنگویی است. گزارش ها حاکی از آن است که او در فروش تسلحلات نظامی به ایران نقش داشته است.
این نخستین بار است که در سه ماه اخیر چنین تحریم هایی در مقایس وسیع اعمال می شود . برخی تحلیلگران بر این باورند که هدف مقامات دولت اوباما از به اجرا درآوردن این تحریم ها این است که تصوری که در مورد امکان عادی سازی روابط اقتصادی با ایران ایجاد شده است را از بین ببرند.
با وجود گشایش نسبی که در روابط ایران و ایالات متحده ایجاد شده است، مقامات دولتی تاکید دارند که محدودیت در روابط اقتصادی با ایران همچنان به قوت خود باقی است . ایران و گروه 1+5 در سوم آذرماه 92 در ژنو توافقی را امضاء کردند که به موجب آن در مقابل محدودیت بخشی از برنامه های هسته ای ایران، بخشی از دارایی های نفتی بلوکه شده ایران به تدریج آزاد می شود.
در بیانه خزانه داری آمریکا آمده است: این اقدامات به منظور جلوگیری از دور زدن تحریم ها در آینده و بازداشتن ایران از دستیابی به تکنولوژی های حساس انجام می شود. البته هنوز واکنش مقامات تهران به این موضع گیری آمریکا روشن نیست. ایران در موارد مشابه این اقدام آمریکا را محکوم کرده بود. گزارش ها حاکی از آن است که  شرکت های تحریم شده از این پس از معامله با بازار آمریکا و استفاده از سیستم بانکی این کشور، منع می شوند.

آخرین باری که آمریکا قانون مبارزه با تحریم های ایران را به طور جدی اجرا کرد در اواخر ماه ژانویه و اوایل ماه فوریه بود. در 23 ژانویه، خزانه داری آمریکا اعلام کرد که به دلیل اینکه بانکداری کلیراستریم  در لوکزامبورگ به دور زدن تحریم ها از جانب ایران کمک کرده است 152 میلیون دلار جریمه می شود و دیگر نمی تواند با بانک های آمریکایی معامله کند.  چند روز بعد نیز خزانه داری آمریکا بانک مسکو را به دلیل انتقال پول به بانک ملی ایران که هدف تحریم ها قرار دارد، 9.5 میلیون دلار جریمه کرد.
 
تمامی این اقدامات پس از آن صورت گرفت که توافق هسته ای مقدماتی ژنو به اجرا درآمد. خزانه داری آمریکا قصد داشت با این اقدامات این پیام را ارسال کند که فعالیت بانک های خارجی در رابطه با ایران را زیر نظر دارد و تحریم ها به قوت خود باقی است.
این درحالی است که همچنان برخی در آمریکا از دولت اوباما به دلیل تعدیل تحریم ها علیه ایران و چشم پوشی از موارد نقض تحریم انتقاد می کنند. آنها مدعی اند، واشینگتن برای اینکه بتواند توافق هسته ای با ایران را منعقد کند، نرمش زیادی به خرج می دهد.
مارک دابویز، مدیر عامل بنیاد دفاع از دمکراسی ها که یک گروه حامی تحریم علیه ایران در واشینگتن است، می گوید: احساس من این است که دولت اوباما می کوشد با اتهام هایی که در مورد نادیده گرفتن نقض تحریم ها به او وارد می شود، مقابله کند. وی می افزاید: این بخشی از استراتژی عقب نشینی دولت اوباما به شمار می رود.
حمید رضا ذاکری 

۱۳۹۳ اردیبهشت ۹, سه‌شنبه

انتقال میرحسین موسوی به بیمارستان

ماموران امنیتی امروز میرحسین موسوی را به دلیل مشکل قلبی به بیمارستان منتقل کردند.

به گزارش خبرنگار کلمه، مهندس موسوی در حالی با تدابیر امنیتی به بیمارستان منتقل شده است که چند ماه قبل پزشکان خواستار اقدام عاجل برای بازیابی توان قلب وی شده بودند، اما مسئولان امنیتی در این زمینه تعلل کردند.

زندانبانان و آمران حصر میرحسین موسوی در ماههای اخیر نه تنها در رسیدگی به وضعیت پزشکی وی تعلل کرده اند، بلکه از ارائه اطلاعات و پرونده پزشکی وی به خانواده نیز خودداری می کنند.

به گفته پزشکان، میرحسین چندین ماه است که نیاز به عمل آنژیو قلب دارد و همچنین در ماه های اخیر دچار نوسان فشار خون شده و از ناحیه کلیه نیز با مشکلاتی رو به رو شده است.

پیش از عید نوروز، میرحسین موسوی برای چند ساعت به بیرون از محدوده حصر برده شد تا با توجه به نوسانات شدید فشار و علائم سرگیجه، برای انجام سونوگرافی و بررسی عروق مغز و کلیه اش تحت آزمایش های تشخیصی قرار گیرد. اما از نتیجه این آزمایش ها هنوز خبری در دست نیست.

خانواده موسوی تاکید کرده اند که مشکلات قلبی میرحسین و فشار خون و علائم سرگیجه و وی، هیچ یک پیش از حصر سابقه ای نداشته و از این رو تعلل ماموران در پیگیری نیازهای پزشکی ایشان و به خصوص تجویز پزشکان برای اقدام فوری جهت بازتوانی قلب، به شدن باعث نگرانی شده است.

هفته پیش کلمه از وضعیت نامساعد پزشکی میرحسین و تعلل در پیگیری روند درمان وی خبر داده بود:

۱۳۹۳ اردیبهشت ۱, دوشنبه

آیت الله خامنه ای چگونه تصمیم میگیرد ؟ گزارش موسسه مطالعاتی واشنگتون در 88 صفحه

رهبر ایران چگونه تصمیم می‌گیرد؟ // آماده
موسسه مطالعات خاورنزدیک واشنگتن در گزارشی 88 صفحه‌ای به بررسی نحوه تصمیم‌گیری و مدیریت رهبر  اسلامی ایران پرداخته است.
این گزارش توسط آقای مهدی خلجی از نویسندگان سابق اصلاح‌طلب که چند سالی است به اروپا و سپس آمریکا مهاجرت کرده، نوشته شده است. آقای خلجی در سال‌های اخیر با رسانه‌های غربی  همچون رادیو فردا و رادیو زمانه و بی بی سی همکاری می نماید.
آقای خلجی با مرور زندگی سیاسی آیت‌الله خامنه‌ای از بدو انقلاب تاکنون، به بیان دیدگاه خود درباره شیوه مدیریتی رهبر ایران پرداخته است.
در این گزارش آمده آیت الله خامنه ای در زمان تصمیم گیری بدلیل کنترل بر اعصاب خود با انگشترهایش بازی و آنها را صفت می کند .
در این گزارش که به نحوه تصمیمات رهبر ایران پرداخته بوضوع حقایقی پوشش دار را برهنه نموده است .

آقای خلجی  اختلاف‌های شدید جریان‌های سیاسی داخل کشور را بدلیل سوء مدیریت و تصمیمات غلط رهبری و سنگینی نمودن آنان بر سیاست های خارجی  ایران می دانند.

موسسه مطالعات خاورنزدیک واشنگتن در گزارش خود، یکی از دلایل موفقیت فعلی سیاست خارجی ایران را اتحاد همه گروه‌های سیاسی پس از انتخابات خرداد 1392 عنوان کرده است.
موسسه مطالعات خاورنزدیک واشنگتن یکی از دلایل تصمیمات مکرر  در تمامی حوزه های اجرائی  رهبر ایران را  ساختار دفتر رهبری دانسته که از افراد فنی و کارشناس همسو با سیاست های ایشان تشکیل شده و نه از سیاسیون اقشار مختلف .
به نوشته موسسه مطالعات خاورنزدیک واشنگتن، رهبر  ایران با دقت به دنبال آن است که از رسوخ تمایلات سیاسی به اطلاعاتی که به دستش می‌رسد جلوگیری کند، به همین دلیل شخصا دفتر رهبری را اداره می‌کند و از مشاوران مورد اعتمادش استفاده می‌کند.
موسسه مطالعات خاورنزدیک واشنگتن در ادامه گزارش، یکی از توفیقات رهبر ایران را یکپارچه کردن مدیریت حوزه‌های علمیه و مدارس دینی، عنوان کرده است. مدرن کردن ساختار و سازوکار اجرایی حوزه‌های علمیه نیز یکی دیگر از اقدامات رهبر انقلاب ایران از نگاه موسسه مطالعات خاورنزدیک واشنگتن بوده است.
 جلوگیری از بروز تنش میان قوا، یکی دیگر از روش‌های مدیریتی رهبر انقلاب ایران است که موسسه واشنگتن به آن اشاره کرده است. این گزارش با اشاره به رفتارهای نامتعارف احمدی‌نژاد، به ناچار اعتراف کرده که این رهبری آیت‌الله خامنه‌ای بود که در نهایت مانع تنش‌های بیشتر شد.
موسسه واشنگتن از تعامل بیشتر حسن روحانی با رهبر ایران نسبت به احمدی‌نژاد سخن گفته و حمایت‌های رهبری از مذاکرات هسته‌ای را نتیجه این تعامل مثبت می‌داند.

ترجمه سطحی بوسیله 
حمیدرضا ذاکری 
اصل گزارش 88 صفحه ای در لینک زیر 

۱۳۹۳ فروردین ۲۹, جمعه

آیت الله خامنه ای شش شرط و خطوط قرمز مذاکرات را رسما ترسیم و به نمایش گذاشت و آب پاکی را بر روی دست تندروها ریخت { عکس}


هواپیمای پارک شده آمریکائی در تهران در کنترل ایر بریتانیا است و متعلق به سفر اختصاصی فرزند آیت الله خامنه ای { عکس و سند}

در اصل این هواپیما در ظاهر بخاطر دور زدن تحریم ها در آمریکا ثبت شده و در بریتانیا تحت نظر ایر بریتانیا جهت تعمیرات و نگهداری می باشد ولی در اصل سرمایه اصلی این هواپیمای 30 میلیون دلاری تعلق کامل به بیت رهبری ایران دارد .

16th February 2014 به ایر بریتانیا فروخته شده و پس از آن در خدمت خاندان خامنه ای بوده ولی کماکان در آمریکا ثبت شده
لطفا اطلاعات پس از تاریخ 16th February 2014 بیاورید نه قبل
سفر فرزند آیت الله خامنه ای با هواپیمای اختصاصی تحت مالکیت کشور انگلستان و ثبت شده در آمریکا 
Business Aircraft
Type: Bombardier Challenger 604
Regestration # N604EP
Construction # : 5462
Regular Lucation : London Luton ( LTN/ EGGW) 
Owner : Air Britain 

۱۳۹۳ فروردین ۲۸, پنجشنبه

تلاش واشنگتن و استفاده از حربه ابوطالبی برای رویارویی با برنامه هسته ای ایران


تنش در روابط میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده امریکا بعد از آن که مقام های امریکایی از صدور روادید برای حمید ابوطالبی، نماینده جدید ایران در سازمان ملل خودداری کردند، تشدید شده است. امریکایی ها مدعی اند که حمید ابوطالبی در جمع گروگان گیرهای سفارت امریکا در سال 1979 بوده است و برای همین نمی توانند به او ویزای ورود به خاک امریکا بدهند. این در حالی است که نگرانی ها از سایه این تنش بر مذاکرات هسته ای میان ایران با 1+5 نیز افزایش یافته است.
 تهران اتهام های امریکا را رد کرده است و بر معرفی ابوطالبی به عنوان نماینده جدید خود در سازمان ملل اصرار می کند. تهران همچنین اعلام کرده است که هیچ جایگزینی را به جای ابوطالبی معرفی نمی کند و بر معرفی وی برای این سمت اصرار دارد.
از آن جا که عدم صدور ویزا برای نمایندگی کشوری در سازمان ملل کم سابقه بوده است، تحلیلگران سیاسی بر این اعتقادند که امریکا تلاش می کند به این ترتیب به ایران در تمامی زمینه های دیپلماتیک برای پایان دادن به فعالیت های هسته ای اش به رغم توافق 1+5 با تهران فشار بیاورد چرا که از این می ترسد که کاهش تحریم ها و پایان یافتن بحران هسته ای با ایران تلاش های تهران را برای نفوذ بیشتر در مناطق دیگر افزایش دهد.
به اعتقاد کارشناسان بحران دیپلماتیک میان ایران و امریکا تنها با صرف نظر تهران از معرفی حمید ابوطالبی به سازمان ملل پایان نمی یابد به ویژه که واشنگتن به خوبی می داند که تهران نمی تواند از معرفی وی صرف نظر کند چرا که این کار به مثابه عقب نشینی ایران در قبال امریکا تعبیر خواهد شد و این چیزی است که جمهوری اسلامی ایران قویا رد می کند اما واشنگتن تلاش می کند با این وسیله به عنوان حربه ای برای رویارویی با برنامه هسته ای ایران استفاده کند تا به این ترتیب تهران را وادار به توقف کامل برنامه های هسته ای اش کند.
در عین حال برخی از تحلیلگران سیاسی نیز بر این باورند که این اقدام امریکا تلاشی برای کسب موفقیت در مسیر تعاملات دیپلماتیک این کشور با ایران محسوب می شود به ویژه که در آستانه پایان یافتن مذاکرات هسته ای و رسیدن به توافق نهایی میان قدرت های بزرگ با تهران این ایران است که در نهایت بیشترین دستاورد را از این مذاکرات به دست آورده در حالی که امریکا نتوانسته به بسیاری از مواردی که در طول مذاکرات بر آنها تاکید می کرده است، برسد.
به رغم این که ایالات متحده امریکا می گوید که عدم صدور روادید برای ابوطالبی تاثیری بر سیر مذاکرات هسته ای با ایران نمی گذارد اما نگرانی ها نسبت به تاثیر سلبی این اتفاق بر مذاکرات همچنان وجود دارد. در همین رابطه: «ایالات متحده امریکا نسبت به ورود هر شهروندی که در هر گونه فعالیت تروریستی در هر کجای دنیا نقش داشته باشد، حساس است و اجازه نمی دهد که چنین فردی در هر حالتی وارد خاک امریکا شود. در قانونی که در همین رابطه در امریکا به تصویب رسیده است هر گونه برخورد خشونت آمیز با وکلا و نمایندگان بین المللی مثل دیپلمات ها نیز در همین چارچوب تعریف شده است و دقیقا همین ماده قانونی دستاویز لازم به امریکا برای عدم صدور ویزا به ابوطالبی برای ورود به ایالات متحده و فعالیت در سازمان ملل را داده است.»
با این حال مساله ابوطالبی باعث نگرانی کاخ سفید نیز شده است. به گونه ای که خود را گرفتار در وضعیت سختی می بیند و وکلای آن در حال بررسی عواقب قانونی چنین تصمیمی هستند .همچنین این بحران دیپلماتیک سبب می شود تا قدرت های بزرگ دوباره همه چیز را از صفر با تهران آغاز کنند. اما در عین حال این نگرانی را نیز نزد ایرانی ها به وجود می آورد که کنگره اقدام به اعمال تحریم های اقتصادی شدیدتر علیه ایران کند. اما این نگرانی ها دو جانبه است چرا که از آن سو غربی ها نیز نگران توقف همکاری های ایران بر سر برنامه هسته ای اش با قدرت های بین المللی که پیش از این بر سر آن توافق شده بود، هستند.»
درباره تاثیرگذاری این تصمیم امریکا بر روند مذاکرات هسته ای ایران با 1+5 که واشنگتن می گوید نمی تواند تاثیرگذار باشد، نظرات مختلفی بیان می شود. عده ای می گویند که خودداری امریکا از صدور ویزا برای ابوطالبی نمی تواند بر مذاکرات هسته ای با ایران تاثیر بگذارد چرا که قدرت های دیگر جهانی مثل روسیه و چین و بریتانیا و فرانسه و آلمان نیز در این مذاکرات شرکت دارند و آنها بر تکمیل مذاکرات تاکید دارند. کما این که مواضع باراک اوباما، رئیس جمهوری امریکا که با مواضع کنگره در خصوص پرونده ایران متفاوت است نیز بر پیشبرد رو به جلوی مذاکرات تاثیر می گذارد.
از این دیدگاه باید گفت « یکی از اهداف سیاست خارجی اوباما رسیدن به توافق با ایران بر سر برنامه هسته ای اش است. به ویژه که ایالات متحده امریکا و هم پیمانانش تاکید دارند که ایران درصدد ساخت سلاح هسته ای است. مساله ای که تهران همواره رد کرده است. برای همین بحران پیش آمده بر سر ابوطالبی صرفا برگه فشاری از سوی واشنگتن علیه تهران محسوب می شود که به ایران این پیام را دهد که همچنان تحت تیغ گیوتین امریکا است تا به این ترتیب به روند مذاکرات جاری بر سر برنامه هسته ای ایران سرعت ببخشد.»
در نهایت بعید می بینم که بعد از گشایشی که در روابط دیپلماتیک امریکا و ایران بعد از دهه ها بی اعتمادی به وجود آمده این روابط تحت تاثیر مساله ابوطالبی قرار بگیرد و بر مذاکرات هسته ای تاثیر بگذارد و دلیلم نیاز عاجزانه دو طرف به این توافق و همکاری است . آن هم در سایه افزایش تنش های موجود در خاورمیانه که می تواند به جنگی جدید یا رقابت تسلیحاتی هسته ای تبدیل شود و اگر این رژیم تهران برنده نهائی تلقی خواهد شد .
ذاکری

۱۳۹۳ فروردین ۲۵, دوشنبه

توقع ایرانیان و جهانیان از توافق هسته ای ایران و 5 + 1چیست ؟

چهارمین دور از مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 از زمان اجرای توافق هسته ای مقدماتی ژنو، کمتر از یک ماه دیگر در وین برگزار می شود و هدف از آن ورود به مرحله تدوین پیش نویس توافق هسته ای نهایی است. توافق جامع ایران و غرب قرار است در مقابل اعمال محدودیت های بیشتر بر برنامه های هسته ای ایران، بخش بزرگتری از تحریم ها را لغو کند. اما در حالی که طرفین امیدوارند این توافق تا پایان تیرماه به امضاء برسد، به نظر نمی رسد افکار عمومی در ایران آماده پذیرش این توافق باشد.
 بسیاری از اصولگرایان در ایران تاکید دارند که در توافق هسته ای نهایی نباید محدودیت های بیشتری بر فعالیت های هسته  ای ایران اعمال شود. اما مقامات آمریکایی و اروپایی حاضر در مذاکرات هسته ای با ایران قصد دارند در توافق جامع هسته ای ، برنامه های هسته ای ایران را به عقب بازگردانده و از دستیابی تهران به سلاح هسته ای جلوگیری کنند. از سوی دیگر برای دستیابی به یک توافق نهایی و تعدیل تحریم ها، تهران باید امتیازهای قابل توجهی را ارایه کند اما از آنجایی که جمهوری اسلامی از فعالیت های هسته ای به عنوان یکی از دستاوردهای مهم خود نام می برد، مقامات غربی نگرانند که تهران امتیازهای لازم را ارایه نکند  وبا درخواست اعمال محدودیت های بیشتر بر برنامه های هسته ای اش مخالفت کند.
روزنامه وال استریت ژورنال در این زمینه نوشت: اخیرا روز ملی فناوری هسته ای در ایران برگزار شد . همچنین دانشمندان هسته ای ترور شده ایرانی نیز به شدت مورد احترام قرار دارند.به گزارش این روزنامه آمریکایی، تحقیقات مستقل حاکی از آن است که برنامه های هسته ای ایران که در سه دهه گذشته همواره دنبال می شده، بالغ بر 100 میلیارد دلار هزینه داشته است. از سوی دیگر این برنامه ها اصلی ترین دلیل اعمال تحریم های سنگین اقتصادی علیه ایران و از دست رفتن منابع درآمدی به شمار می روند. همچنین در سال های اخیر هزاران دانشمند و مهندس هسته ای در تاسیسات هسته ای ایران در اصفهان ، قم و نطنز مشغول به کار هستند . مقامات تهران از جمله حسن روحانی رئیس جمهور و محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران نیز همواره در عرصه بین المللی بر حقوق هسته ای ایران تاکید کرده اند.
علی واعظ، تحلیلگر ارشد گروه بحران بین المللی می گوید: باتوجه به هزینه صرف شده در فعالیت های هسته ای و اینکه برنامه های هسته ای ایران به یک غرور ملی تبدیل شده است، هر گونه عقب نشینی در این برنامه ها باید با دریافت امتیازهای بزرگ از غرب همراه باشد. به گفته وی،پیش از اینکه مشخص نشود غرب می خواهد امتیازهای بزرگی بدهد، این غیر واقع بینانه است که انتظار داشته باشیم در ایران افکار عمومی برای پذیرش مصالحه آمده شود.
در حال حاضر دولت اوباما از درخواست برچیده شدن کامل تاسیسات تولید سوخت هسته ای در ایران در قبال لغو تحریم ها صرفنظر کرده است. زیرساخت هسته ای ایران در سال های اخیر پیشرفت زیادی داشته است و مقامات  آمریکایی می گویند تمایل جامعه بین المللی برای اعمال تحریم های گسترده علیه ایران کاهش یافته است.
دیپلمات های آمریکایی که در روند مذاکرات هسته ای با ایران قرار دارند می گویند احتمالا راکتور اراک یکی از آسان ترین موضوعات برای حل شدن است. به گفته آنها مساله مهم تر کاهش تعداد سانتریفوژها و به عقب راندن برنامه های موشکی است.در حال حاضر مذاکره کنندگان آمریکایی و اروپایی به دنبال این هستند که سرعت ورود ایران به باشگاه هسته ای را کاهش دهند. کاهش تعداد سانتریفوژها و تغییر کاربری تاسیسات آب سنگین اراک از جمله درخواست های آنها در این زمینه به شمار می رود. این در حالی است که علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اخیرا اعلام کرده است که تهران برای تغییر کاربری راکتور آب سنگین اراک آمادگی دارد. به این ترتیب میزان پلوتونیوم تولیدی از این راکتور به طور قابل ملاحظه ای کاهش می یابد. البته او روز یکشنبه نیز در اظهار نظری جداگاه اعلام کرد که ایران باید 30 هزار سانتریفوژ بیشتر بسازد.
رابرت آینهورن که تا سال گذشته عضو تیم مذاکره کننده هسته ای آمریکا بود، می گوید: تا امروز ایران هزینه زیادی را بابت برنامه های هسته ای خود پرداخت کرده است. چه هزینه مستقیم که شامل  سرمایه گذاری در این صنعت است و چه هزینه غیر مستقیم که به دلیل اعمال تحریم ها بر اقتصاد ایران تحمیل شده است. به همین دلیل ایران نمی خواهد از تمامی این هزینه ها صرفنظر کند و علاوه بر آن امتیازهایی هم به غرب بدهد.
به این ترتیب در صورتی که غرب بخواهد بخش قابل توجهی از برنامه های هسته ای ایران را محدود کند ، باید در مقابل قسمتی از تحریم ها را علیه ایران لغو کند که منافع آن برای مردم روشن باشد و بتواند در جلب حمایت افکار عمومی از توافق هسته ای نهایی تاثیرگذار بگذارد.
ذاکری

۱۳۹۳ فروردین ۲۰, چهارشنبه

عکسهای دیدار محرمانه آیت الله خامنه ای و فخری زاده پدر اتمی ایران و دست اندرکاران برنامه اتمی ایران و دلجوئی از آنها

در روز ملی فناوری هسته‌ای، رئیس، مدیران، کارشناسان و متخصصان سازمان انرژی اتمی با آیت الله خامنه‌ای  دیدار کردند ولی هیچ خبرگزاری در ایران اجازه تهیه عکس و خبر از جلسه را نداشت و گرفتن عکس صورت هیچیک از افراد را در این جلسه به عکاس مخصوص بیت خامنه ای هم داده نشد و اعلان نگردیده است که  دلیل اصلی این ملاقات محرمانه حضور محسن فخری زاده پدر اتمی ایران در ردیف اول صندلی های نزدیک به آیت الله خامنه ای می باشد که چهره او در خبرگزاریها می تواند محاسبات گفتگوها با غرب را دچار بحران سازد 

گزارش قبلی سازمان اطلاعات آمریکا سیا در مورد ایران به کنگره در 11 صفحه


این گزارش حاوی کلیه روابط تروریستی ایران ، برنامه های هسته ای و سلاح های بیولوژی و تدابیر و پیشرفتهای موشکی ایران و همچنین اهداف و افکار روسیه را در ایران و اهداف ایران را در سوریه و لبنان و جهان مورد موشکافی قرارداده و گزارشی مختصر و مفید را به نمایندگان کنگره آمریکا تسلیم نموده 
https://www.cia.gov/library/reports/archived-reports-1/jan_jun2003.pdf



۱۳۹۳ فروردین ۱۸, دوشنبه

مشکلات پیچیده و مهندسی شده اسرائیل برای رژیم تهران جهت دستیابی به دارائی های نفتی خود


ایران قادر نبوده است که به بخش قابل توجهی از درآمد نفتی آزاد شده خود طبق توافق هسته ای مقدماتی ژنو دست یابد و این روند می تواند تلاش ها برای پایان دادن به مجادله هسته ای تهران را پیچیده تر کند. این مشکلات زمانی آشکار شد که مصاحبه های متعددی با مقامات، دیپلمات ها، بانکداران و وکلای ایرانی و غربی انجام شد. 100 میلیارد دلار از پرداخت ها به ایران برای واردت نفت در حساب هایی در کشورهای مشتری نفت ایران مسدود شده است. زیرا تحریم های بانکداری آمریکا در زمره تاثیرگذارترین فشار ها بر اقتصاد ایران قرار دارد. تنها 4 میلیارد و 200 میلیون دلار از این مبلغ به طور تدریجی و مطابق با توافق مقدماتی ژنو، آزاد می شود.
یکی از دلایلی که ایران در دسترسی به مبالغ آزاده شده دچار مشکل است، این است که بانک ها همچنان نگران نقض تحریم های آمریکا هستند، به خصوص در زمانی که هنوز نتیجه مذاکرات هسته ای و دستیابی به توافق نهایی مشخص نیست. در صورتی که موسسه های مالی تحریم ها را نقض کنند، آنها می توانند از سیستم بانکداری آمریکا کنار گذاشته شوند یا اینکه ناگزیر به پرداخت جریمه های سنگین شوند.
برخی مقامات غرب نیز ایران را مقصر این تاخیر می دانند. تهران در روند تدوین صورتحساب ها و مقصد ارسال پول و همچنین توضیح نحوه استفاده از دارایی آزاد شده؛ به کندی عمل می کند. برخی بانک ها قبل از انتقال پول می خواهند مطمئن شوند که این دارایی چگونه هزینه خواهد شد.
هرچند دفتر ایران در سازمان ملل و مقامات وزارت خارجه از اظهار نظر در این زمینه خودداری می کنند، اما محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در ماه مارس به طور علنی تمایل غرب برای عمل به تعهدات اش به موجب توافق ژنو را زیر سئوال برد. این در حالی است که مقامات غربی تاکید دارند که به تعهدات خود عمل کرده اند.
دشواری های پیش روی ایران در دسترسی به دارایی های آزاد شده می تواند روند اعمتادسازی بین تهران و گروه 1+5 را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین این روند می تواند توانایی حسن روحانی، رئیس جمهور ایران برای به نمایش گذاشتن منافع توافق مقدماتی ژنو برای داخل کشور را مختل کند. البته از زمان امضاء توافق هسته ای مقدماتی ژنو( 3 آذر) اقتصاد ایران تا حدودی به ثبات رسیده و درآمد نفتی این کشور نیز افزایش پیدا کرده است.
دولت های غربی و آمریکا به منظور تسریع روند آزادسازی دارایی های ایران وارد همل شده اند و به طور محرمانه به بانک های بین المللی توصیه می کنند در روند دسترسی ایران به درآمد نفتی اش به تهران کمک کنند. دیپلمات های می گویند این تلاش ها تنها به طور محدود موفق بوده اند.با این وجود برخی نگرانی ها در کنگره آمریکا مطرح است که تعدیل تحریم ها، فشار وارده بر ایران برای دستیابی به توافق نهایی را کاهش دهد. مشکلات تهران در دسترسی به دارایی های آزاد شده ، نشان می دهد که تحریم ها همچنان انسجام و تاثیرگذاری خود را حفظ کرده اند و به این ترتیب باید نگرانی ها در مورد تعدیل فشار ها علیه ایران ، کمتر شود.
درآمد نفتی 4 میلیارد و 200 میلیون دلاری آزادی شده ایران بزرگترین بخش از بسته 7 میلیارد دلاری است که قرار است به موجب تعدیل تحریم ها، از آن ایران شوند. مقامات آمریکایی می گویند ایران در مقابل همکاری در زمینه محدود کردن برنامه های هسته ای خود به تدریج به این 7 میلیارد دلار دست می یابد. اما دشواری های پیش روی ایران در دسترسی به این پول نشان می دهد که چالش های عملی در راه انتقال پول به کشوری که تحت تحریم ها واقع شده، وجود دارد.
در ماه فوریه، نخستین محموله 550 میلیون دلاری از درآمدهای نفتی ایران آزاد شد و از طریق بانکی در ژاپن به حسابی در سوئیس انتقال یافت. اما تا روز چهارشنبه این پول هنوز از این حساب خارج نشده بود. سخنگوی این بانک سوئیسی از اظهار نظر در این زمینه خودداری می کند اما یک مقام آگاه دیگر تایید می کند که این پول  به حسابی در سوئیس واریز شده و از مقامات بانکداری این کشور درخواست شده که روند انتقال آن به ایران را تسهیل کنند.
برخی دیپلمات ها می گویند ایران هنوز به بخش قابل توجهی از این دارایی آزاد شده دست نیافته اما بانک هایی شناسایی شده اند که می توانند با ایران در این زمینه همکاری کنند. یک مقام آمریکایی در این زمینه اظهار داشت: ما هر آنچه را که به آن متعهد شده ایم، انجام داده ایم. تیم ما نیز هر آنچه که لازم بوده را انجام داده است.
بانک ها هم اکنون در مورد نقل و انتقال مالی با ایران محتاط هستند. یک دیپلمات غربی در این زمینه اظهار داشت: پس از سال ها محدودیت، هم اکنون موسسه های مالی بسیار احتیاط به خرج می دهند و می خواهند 1000 درصد مطمئن باشند. البته دولت آمریکا برای تعدیل نگرانی بانکداران برای آنها نامه هایی ارسال کرده که نحوه اعمال تحریم ها تحت شرایط مختلف را تشریح می کند. از سویی درگیر در هفته های اخیر مذاکرات متعددی بین مقامات ایرانی و اروپایی برای حل این مشکل انجام شده است.
حمیدرضا ذاکری