۱۳۹۴ خرداد ۱۰, یکشنبه

نیاز واقعی آمریکا به همکاری شورای نگهبان ایران

حمیدرضا ذاکری 

ایرانیان مسن کمک های ایالات متحده به توسعه این کشور را به یاد دارند. برنامه کمکی ما تحت سپاه صلح از اواخر دهه 1960 تا اواسط دهه 1970 ادامه داشت و هدفش آموزش زبان انگلیسی و دیگر مهارت های فنی بود. هم اکنون و در حالی که به نظر می رسد دو کشوری که روزی دوست بودند به دنبال عادی سازی روابط هستند، شاید زمان این فرا رسیده باشد که به فکر بازگشت این کمک ها باشیم. آیا ایران نمی تواند به ما در زمینه بزرگترین مشکلات توسعه ای کمک کند؟
در بالای این لیست تعداد زیادی از کاندیداهای -به ویژه جمهوری خواه- انتخابات ریاست جمهوری قرار دارند. آیا ایرانی ها می توانند به ما در زمینه این که تعداد آنها را به دو یا سه نفر برسانیم، مشاوره دهند؟ ایرانی ها همیشه این معضل را با داشتن صدها کاندیدا داشته اند. آنها این مشکل را از طریق شورای متشکل از علمای دینی که تسخیص می دهد برخی از این افراد صلاحیت ندارند، حل کرده است. اگر ایران یک سپاه صلح تاسیس کند، داوطلبان آن ممکن است بتوانند به ما در حل این مشکل کمک کنند.
در حالی که ایالات متحده از لحاظ مفهومی یک کشور بنیادگرا نیست، ایرانی ها ممکن است به مقامات ما توصیه کنند که قرائتی درست از دین را اجرا کنیم. برای نسل های متمادی ایالات متحده با هجوم خارجی ها که از طریق کشتی به سواحل ما مهاجرت می کردند، روبه رو بوده است. ایرانی ها به عشقشان به شعر معروف هستند و شاید این دلیل دلپذیر بودن و مهمان نوازی آنها است. در کجای جهان به غیر از ایران سراغ دارید که از رادیو شعر خوانده شود؟
پاسخ به مشکل ایالات متحده ممکن است در آمدن داوطلبان سپاه صلح ایران به کشور و آموزش شعر (مطمئناً به زبان انگلیسی) در برخی از روستاهای ما که مهاجرگریز هستند، باشد. این اقدام می تواند موجب نرم شدن آمریکایی ها شود و آنها با یک فنجان چای به استقبال همسایگان هیسپنیک و افراد دیگری که از دیگر کشورها مهاجرت می کنند، خواهند رفت.
شهروندان ما درباره نقشی که پول باید در سیاست ایفا کنند، به دو دسته تقسیم شده اند، آیا دلار باید صدایی بلندتر از شهروندان ساده داشته باشد؟ ایرانی ها چنین نگرانی ای ندارند. تیم سپاه صلح ایران پس از بررسی ها می تواند به این نتیجه برسد که آمریکا مدیران عامل، بانکداران و دیگر ثروتمندان را مورد پرستش قرار می دهد. پول یک عامل قدرتمند است، اهمیت دلار باید کاهش یابد. ایرانی ها ممکن است موجب شوند تا مدیران عامل تبدیل به شهروندان عادی شوند.
حالا به سیستم قضائی می رسیم. مطمئناً سیستم ایران درسی برای ایالات متحده ندارد. اما اجازه دهید در این زمینه به طور عینی و با آرامش فکر کنیم. به غول های وال استریت که مسئول این رکود بزرگ هستند، فکر کنید. کسی به خاطر این گونه جرم ها و دزدی ها به زندان نمی رود. سپاه صلح ایران می تواند به واشینگتن و نیویورک دقیقاً آموزش دهد که قانون شریعت چگونه کار می کند.
موضوع دیگری که آمریکا به مشاوره گرفتن در آن نیاز دارد، خروج از گرفتاری های افراطی دو حزب سیاسی، دو قوه مقننه و قوه مجریه بر سر همکاری و توافق بر سر سیاست های عاقلانه است. افسوس که عرصه سیاسی نسبتاً پر هرج و مرج تهران، مدلی نیست که دقیقاً بتوان آن را کپی کرد.
اما صبر کنید، به زمان شاه فکر کنید. در آن زمان دو حزب وجود داشت یکی «بله قربان» نام داشت و دیگری «شما درست می گویید قربان» بود. هیچ مخالفتی از آنها شنیده نمی شد. احتمالاً برخی از آنها هنوز هم در زندان اوین هستند. از آنها می توان به عنوان مدرس سپاه صلح برای آموزش به آمریکایی ها در زمینه احترام به مقامات استفاده کرد. همکاری در زمینه مشکلات متقابل یک راه عالی برای نزدیک کردن دو کشور به یکدیگر است.

۱۳۹۴ اردیبهشت ۳۱, پنجشنبه

سپاه پاسداران رسما به جنگ با داعش وارد می شود



تصویر کماندوهای عملیات ویژه نیروی قدس 
حمیدرضا ذاکری

اخبار و اطلاعات محرمانه از سوی سرویس های اطلاعاتی خارجی نشان می دهد که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران با رهبریت سید علی خامنه ای دستور اکید آماده باش دریافت کرده و فرماندهان اسبق سپاه پاسداران اعم از محسن رضائی و یحیی رحیم صفوی پس از سالها بازنشستگی مجددا با فرمان آیت الله خامنه ای به اتاق جنگ جمهوری اسلامی برگشته اند و سپاه پاسداران در اولین اقدام خود یک لشگر موشکی و توپخانه خود و 4 لشگر زرهی و پیاده و 8 گردان کماندوئی خود را که وابسته به نیروی قدس می باشند را آماده انتقال به مرزهای جنوب و غرب کشور می کند و در طرفی دیگر توافقات صورت گرفته پشت پرده با دولتمردان عراق و سوریه حاکی از صدور مجوز ورود لشکریان ایرن به عراق و سوریه را بصورت رسمی تائید می کند که این مجوز پس از هجوم ائتلاف عربی به کشور یمن شکل گرفته و در مرحله اجرا می باشد و بایستی منتظر ماند و دید این خبر به چه شکل و با چه آهنگ و هدفی رسانه ای خواهد شد یعنی ورود رسمی سپاه پاسداران به جنگ با داعش که آمریکا و اعراب زیاد از این بابت خوشحال نیستند و با سیاستهای دورانی سعی در عقب راندن ایران دارند ولی اگر به گزارشهای مستند اطلاعاتی غربی استناد کنیم کار قطعی شده و ایران در حال ورود رسمی به جنگ با داعش ارتش سیاه نیابتی عربستان سعودی می باشد 

سربازان عراقی برای دومین بار در کمتر از یک سال به طور عمومی پست های خود را در مواجهه با پیشروی نیروهای داعش رها کردند. سقوط رمادی مرکز استان الانبار بدون شک نشان دهنده قابلیت های این گروه جهادگرای افراطی است: به رغم تلاش های آمریکا برای به نمایش گذاشتن چهره ای ضعیف از داعش، این گروه همچنان در قدرت است و به تهاجمات خود در بسیاری از جبهه های کلیدی در سوریه و عراق ادامه می دهد.
رمادی تنها جبهه ای نیست که داعش در آن پیشروی داشته است. این گروه هفته گذشته عملیاتی تهاجمی را همراه با چندین عملیات انتحاری در شهر دیرالزور واقع در شرق سوریه و علیه پایگاه های دولت بشار اسد در پایگاه نیروهای هوایی انجام داد. داعش همچنین در شهر پالمیرا در مرکز سوریه به مواضع دولت اسد در نزدیکی خرابه های شهر باستانی حمله کرد. نیروهای داعش اخیرا در حومه شهر حلب در استان حمص و در شهر قنیطره واقع در جنوب سوریه در نزدیکی مرز اسرائیل با شورشی های سوری و نیروهای وابسته به دولت بشار اسد درگیر شدند.
پیشروی های داعش در عراق نیز به رمادی محدود نمی شود. این گروه تا پالایشگاه نفتی بیجی، بزرگترین پالایشگاه نفت در عراق، پیشروی کرده است. داعش همچنین از رمادی فراتر رفته و به شهر خلیجیه در همان نزدیکی حمله کرده است؛ اگر نیروهای داعش در حملات اخیر خود موفق شوند، این موفقیت می تواند زمینه اشغال اراضی و پیشروی تا بغداد را برای آنها فراهم آورد.
بر خلاف اشغال شهر موصل و دیگر مناطق در عراق در سال گذشته، پیشروی داعش در رمادی برای جهانیان غیرمنتظره نبود. این بار آمریکا اعلام کرد در تلاش برای جلوگیری از سقوط رمادی 7 حمله هوایی انجام داده است. در عین حال، مقامات محلی در رمادی مکررا هشدار داده بودند اگر نیروهای کمکی وارد عمل نشوند، شهر اشغال خواهد شد. اما حمایت های بین المللی و دولت عراق عملا برای نجات شهر کافی نبود.
از این رو، به نظر می رسد اظهارات در مورد اینکه سرنوشت داعش سقوط است، چندان صحیح نیست. داعش به جای اینکه از کمبود منابع مالی و کاهش شمار نیروهای خود رنج ببرد، عرصه را برای جمعیت محلی در شهرهای موصل در عراق و رقه در سوریه تنگ می کند؛ این گروه همچنین نیروهای جدید بسیاری را به ویژه از میان نوجوانان اجیر می کند.
همانند اشغال موصل، سقوط رمادی نیز بر همه صحنه های نبرد در سوریه و عراق تاثیر خواهد گذاشت. در سوریه، نیروهای شیعه عراقی که در کنار نیروهای دولت بشار اسد مبارزه می کنند، به بازگشت و دفاع از وطن خود ترغیب خواهند شد و این مسئله بدون شک بر قابلیت های کنونی دولت اسد در جلوگیری از پیشروی های اخیر داعش تاثیر خواهد گذاشت. البته نشانه هایی از وقوع این مسئله قابل مشاهده است: رهبر یکی از گروه های شبه نظامی شیعه در دمشق اعلام کرد به «عراق زخمی» باز می گردد.
شکست در نجات رمادی همچنین زمینه را برای تشدید تنش ها میان واشنگتن و بغداد بر سر استفاده از نیروهای شیعه داوطلب مردمی در عقب راندن داعش، تشدید می کند. این دومین مرتبه است که این مسئله به موضوع مناظرات تبدیل می شود: در جنگ تکریت دولت عراق شاخه ای از نیروهای شیعه داوطلب تحت حمایت ایران را به منطقه اعزام کرد و این مسئله سبب شد آمریکا تا زمان خروج نیروهای غیرمتداول از حملات هوایی علیه داعش خودداری کند.
طبق گزارش های منتشر شده، آمریکا عراق را برای خودداری از اعزام نیروهای داوطلب مردمی به رمادی تحت فشار گذاشته و اصرار کرده بود نیروهای محلی و ارتش عراق در این شهر سنی نشین مبارزه کنند. اکنون که نیروهای شیعه برای مقابله با تهدید داعش به سمت استان الانبار می روند، احتمال درگیری دیگری میان بغداد و واشنگتن وجود دارد؛ واشنگتن از این مسئله بیم دارد که حضور نیروهای شیعه در استان سنی نشین به درگیری های فرقه ای دامن بزند.
سران قبایل محلی در رمادی در شورای بیداری تحت حمایت آمریکا در یک سال گذشته شجاعانه در مقابل داعش جنگیدند؛ این افراد در سال های 2006 و 2007 نیز در مقابل القاعده جنگیده بودند. با این حال، سقوط رمادی تلاش های آمریکا را برای جذب نیرو و آموزش نیروهای سنی برای جنگ با داعش زیر سوال می برد.
وائل عصام خبرنگار کهنه کار که پس از جنگ سال 2003 با شورشی ها در عراق متحد شده بود، گفت: «پس از رمادی، داعش می تواند خود را به عنوان تنها نیروی سنی که در مقابل نیروهای شیعه ایستادگی کرده است، معرفی کند. نیروهای سنی که با دولت متحد شدند در دستیابی به خواسته های جامعه سنی ناموفق بودند.»
بر خلاف سال 2006 که قبایل سنی همه علیه القاعده در عراق متحد شدند، اکنون اختلاف نظر شدیدی در مورد مقابله با داعش در میان آنها وجود دارد. با سقوط رمادی، قبایلی که با داعش متحد شده بودند با اشاره به شکست قبایل طرفدار دولت در سرتاسر استان الانبار، موقعیت بهتری برای جذب اقوام خود به سمت این گروه می یابند.
اما سقوط رمادی در خارج از استان الانبار نیز طنین انداز خواهد بود. در واشنگتن، باید (برای مقامات) مشخص شده باشد که راهبردها در جنگ علیه داعش شکست خورده است. تمرکز کاخ سفید بر حملات هوایی در عراق در حالی که پیشرفتی در آموزش نیروهای سنی مخالف داعش چه در عراق و چه در سوریه نداشته، فضای کافی را برای برنامه ریزی، عملیات و اعزام مجدد نیروهای داعشی فراهم آورده است.
به رغم تلاش های مقامات آمریکایی برای بی اهمیت جلوه دادن سقوط رمادی، پیشروی داعش در منطقه آغاز مرحله جدید و خطرناکی در جنگ بود. به رغم حملات هوایی آمریکا و به رغم حمایت ایران از ده ها هزار نیروی شیعه و کرد، داعش همچنان در حال پیشروی است. تفکر در مورد اینکه داعش شکست می خورد و یا رو به زوال است، تفکر بی معنایی است.

۱۳۹۴ اردیبهشت ۲۸, دوشنبه

آیا ایران قدرتمند است؟

بررسی ابعاد واقعی قدرت ایران : حمیدرضا ذاکری
بر پایه آنچه از مبانی و ویژگی‌های قدرت در قرن بیست و یکم میلادی می‌شناسیم، این پرسش مطرح می‌شود که آیا ایران واقعا از توانایی‌های لازم برای تاثیرگذاری بر مناطق پیرامون خود، به ویژه خاورمیانه برخوردار است. برای پاسخگویی به این پرسش تاکید بر چند نکته ضروری است: 
اول) قدرت اصلی ایران در استحکام بنیان‌های آن به عنوان یک «کشور - ملت» است. جنبه‌های گوناگون این واقعیت زمانی روشن‌تر می‌شود که آنرا در محدوده‌ای که خاورمیانه لقب گرفته، بررسی کنیم. در واقع شمار زیادی از کشور‌های کنونی این منطقه ریشه تاریخی ندارند و در پی فروپاشی امپراتوری عثمانی در جریان جنگ اول جهانی، با اراده ماموران انگلیسی و فرانسوی به وجود آمده‌اند. بسیاری از مرز‌های کنونی منطقه بر پایه قرار داد «سایکس - پیکو» در سال ۱۹۱۶ ترسیم شده‌اند. عراق یک واحد سیاسی به شدت مصنوعی است که حتی بدون مداخله نظامی آمریکا و متحدانش در سال ۲۰۰۳، نمی‌توانست قابلیت بقا داشته باشد. سوریه نیز میراث بر جای مانده از سلطه اروپاییان بر این منطقه است. با نگرانی می‌توان پیشبینی کرد که فروپاشی مرز‌ها در خاورمیانه به این دو کشور محدود نخواهد ماند. 
ایران اما واقعیت دیگری است. طی سی و شش سال گذشته، به رغم انقلاب و جنگ و تحریم و شکاف‌های بزرگ سیاسی در میان ایرانیان، «کشور-ملت» ایران بر پایه‌های تاریخی آن استوار ماند. البته نمی‌توان گرایش‌های جدایی‌طلبانه در میان اقلیت‌های قومی و مذهبی ایران را به ویژه در مناطق مرزی نادیده گرفت. ولی چنین گرایش‌هایی در بسیاری دیگر از کشور‌های قدیمی و استوار، از چین گرفته تا انگلستان و اسپانیا، دیده می‌شود. به بیان دیگر هسته «کشور-ملت» در ایران استوار است و همین استواری است که امکان مانور ایران را در منطقه‌ای مرکب از دولت‌های اغلب مصنوعی و ضعیف، بیشتر می‌کند. 
دوم) عامل دیگری که، باز هم در مقایسه با منطقه خاورمیانه، وزنه ایران را سنگین‌تر می‌کند، استحکام نسبی نظام سیاسی آن است. شکل قدرت سیاسی برآمده از انقلاب اسلامی ۱۳۵۷، و چگونگی تحول آن در سی و شش سال گذشته، هنوز آنگونه که باید و شاید مورد بررسی قرار نگرفته است. نظام سیاسی ایران ضعف‌های خود را دارد که مهم‌ترین آنها طرد بخش بزرگی از ایرانیان از زندگی سیاسی به عنوان «غیر خودی» است. در واقع حق انتخاب شدن و یا پذیرفتن مسئولیت‌های سیاسی در ایران در انحصار «خودی‌ها» است و، از این دیدگاه، جمهوری اسلامی با جمهوری آفریقای جنوبی پیش از لغو آپارتاید بی‌شباهت نیست. حتی در درون همین نظام بسته نیز بخشی از «خودی‌ها»، به نام «فتنه‌گر»، به حاشیه رانده شده‌اند. 
با وجود همه این محدودیت‌ها، مکانیسم‌های پیش‌بینی شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی از جمله انتخابات مجلس و رئیس جمهوری (البته در‌‌ همان چارچوب «خودی»‌ها آن هم منهای «فتنه‌گران») بدون وقفه به چرخش خود ادامه می‌دهند. مطبوعات ایران نیز، به رغم همه محدودیت‌هایی که بر آنها سنگینی می‌کند، در مقایسه با شمار زیادی از کشور‌های منطقه پر بار‌تر و آزادترند، عمدتا به این دلیل که جامعه مدنی ایران، باز هم در مقایسه با منطقه، در سطح دیگری است. 
 سوم) در این میان عامل سومی را هم باید در نظر گرفت که برای ایران هم مایه قدرت است و هم سرچشمه ضعف و خطر. سخن بر سر «هلال شیعه» است که به تدریج زیر نفوذ ایران در منطقه شکل گرفته است. با اطمینان می‌توان گفت که امروز در عراق، لبنان، بحرین، افغانستان، پاکستان و غیره، شیعیان دوازده امامی به جمهوری اسلامی علاقه فراوان دارند و این طبعا برگ برنده‌ای است برای ایران. 
ولی همین «هلال شیعه» می‌تواند دردسر‌های فراوانی را نیز برای ایران به وجود آورد. در واقع جمهوری اسلامی با شعار «وحدت اسلامی» به میدان آمد و داعیه سردمداری «امت اسلامی» را در سر می‌پروراند. اصرار شدید جمهوری اسلامی به دفاع از «آرمان فلسطین» از جمله به این دلیل بود که ایران در یک شعار عمومی و به شدت حساس با دنیای عرب و سنی همزبان شود و حتی پرچمداری آن را در دست بگیرد. 
واقعیت اما به گونه‌ای دیگر جریان یافت و ایران، به جای آنکه پرچمدار «وحدت امت اسلامی» باشد، بیش از بیش در نقش یک قدرت شیعه ظاهر می‌شود که برای تحکیم مشروعیت خود از متوسل شدن به شعار‌ها و اسطوره‌های ناسیونالیسم ایرانی نیز پروایی ندارد. در این شرایط خطر یک ائتلاف گسترده از قدرت‌ها سنی، از اسلام آباد و آنکارا گرفته تا ریاض و قاهره، علیه بازسازی «امپراتوری صفوی» بیش از بیش منطقه را تهدید می‌کند. 
چهارم) ولی آنچه موقعیت ایران را در شرایط کنونی به عنوان یک قدرت مهم خاورمیانه‌ای زیر پرسش می‌برد، ضعف‌های بزرگ اقتصادی آن است. بخش بسیار بزرگی از منطقه خاورمیانه، حتی به رغم زرق و برق‌هایی که در اینجا و آنجا دیده می‌شود، از اقتصاد‌های دولتی و اغلب نفتی رنج می‌برند. ایران تا گردن در چارچوب همین «اقتصاد خاورمیانه‌ای» فرو رفته و شاخص‌های کلان اقتصادی‌اش، حتی در مقایسه با کشور‌های منطقه، در وضعیت بسیار بدی است. 
چگونه می‌توان در قرن بیست و یکم میلادی از بازگشت به دوران «امپراتوری پارس» سخن گفت زمانی که پول ملی ایران این چنین ضعیف است، نرخ تورم کشور در میان بالا‌ترین و نرخ رشد آن در رده پایین‌ترین‌های منطقه است، میدان‌های نفتی به سختی دچار فرسودگی‌اند و میدان‌های گازی به رغم ذخایر عظیمشان از صدور به بازار‌های جهانی باز مانده‌اند؟ چگونه می‌توان قدرتمند بود زمانی که بخش بسیار بزرگی از فارغ‌التحصیلان کشور یا خانه‌نشین می‌شوند و یا به مهاجرت روی می‌آورند؟ آیا کشوری که صنایعش با یک‌سوم ظرفیت فعالیت می‌کنند، می‌تواند از قدرت سخن بگوید؟ آیا ساختار بازرگانی خارجی کشور، که بر صدور مواد اولیه و کالا‌های بسیار دست پایین تکیه دارد، با قدرت سازگار است؟ 
و سر انجام این پرسش: در کشوری که آب، یکی از سر چشمه‌های اصلی تمدن ایرانی، این چنین کمیاب می‌شود، دریاچه‌ها و رودخانه‌ها در کام خشکی فرو می‌روند، و شبح «جنگ آب» بر فراز بعضی از مناطق به پرواز در آمده، چگونه می‌توان به اعمال قدرت در فضای منطقه‌ای دل خوش کرد؟

۱۳۹۴ اردیبهشت ۲۶, شنبه

اسامی حقیقی و مستعار کل مدیران اسبق و فعلی وزارت اطلاعات درون و بیرون کشور



منبع خبر حمیدرضا ذاکری کارمند اسبق وزارت اطلاعات

لیست زیر اسامی مدیران مرکزی و ادارات تابع درون و بیرون کشور وزارت اطلاعات می باشد که پوشش دهنده تمامی ادارات وزارتی و استانی و ایستگاههای خارج از کشور می باشد


قاسم سعیدپور

مدیر کل سیاسی ۸۰-۸۸
نام پدر: امیر
نام مادر:عذرا
نام همسر:الهام
ساکن فلکه چهارم تهران پارس

چارت کامل اطلاعات در دوره اول


۱. معاونت امنیت

معاون: سعید حجاریان
جانشین: عباس عبدی
مدیر کل: هاشم علوی
جانشین: سعید امامی – جمشید بابایی

۲. معاونت ضدجاسوسی

معاون: علی فلاحیان
جانشین: حجت میریان
مدیرکل: خسرو کمالی
جانشین: مهدی صفری

۳. معاونت خارجی

معاون: مصطفی پورمحمدی
جانشین: مرحوم علی کاشفی
التقاط: علی شکوهی /اصغر خدایاری
اروپا: مهدی نصیریَ سعید امامی / ناصر سرمدی
امریکا: سید محمد هاشمی / مسعود پورعالی
آسیا: محسن امین زاده / رمضان زاده
آفریقا: محمد صدر/ علی جنتی
خاورمیانه و اسراییل: مهدی آزاد/ مهدی نوبری

۴. معاونت حفاظت:

معاون میرحجازی
جانشین: سید محمد خطیبی
مدیر کل: حسن والی / حمید معتمدی (مستعار: فرشیدپور)

۵. معاونت فن آوری:

معاون: سید رضا سجادی (فیروزآبادی)
جانشین: سید محمد صالحی
مدیر کل: علی بیاتی /صادق اسکندری

۶. معاونت آموزشی:

معاون: علی یونسی/ حسین بهمنیار
مدیرکل: محمدرضا تاجیک/ حسام الدین آشنا

۷. معاونت اداری -مالی

معاون: گلپایگانی / علی سعیدی
مدیر کل مالی : امیر نسب زاده / علی رضا ملکیان
مدیر کل اداری : مهدی رحیم زاده / محسن اسکندری

۸. معاونت پارلمانی :

معاون: مرحوم امیر شاهچراغی / علی کشاورز
مدیر کل: حسین یاوری / علی باقری
مدیر کل حوزه وزارت: (از سال ۶۵) مهدی نصیری / پرویز رئوف منش
مدیر کل بولتن ها: محمد نعیمی پور/ مجتبی بدیعی
مسوول روابط عمومی: ابراهیم اصغرزاده

مراکز استان ها:

۱. تهران: احمد عباس پور
۲. آذزبایجان غربی: علی ربیعی
۳. آذزبایجان شرقی : رضا مصطفوی
۴. فارس: مصطفی کاظمی
۵. همدان: بیژن کیانی
۶. اصفهان: جمشید رفیعی
۷. زنجان: کاظم عالی خانی
۸. خراسان: عباس فریمانی
۹. گیلان: محمد شفیعی
۱۰. مازندران: ابراهیم متولیان
۱۱. کردستان: مجید نوربخش
۱۲. خوزستان: داریوش بابازاده
۱۳. سمنان: عباس اعرابی
۱۴. مرکزی: سید کاظم پناهنده
۱۵. هرمزگان: سعید فتحعلی خانی
۱۶. سیستان و بلوچستان: روح الله یزدانی
۱۷. باختران(کرمانشاه): علی پینه دوز
۱۸. یزذ: عباس دبیری
۱۹. کرمان: جواد مرعشی
۲۰. ایلام: مصطفی تبریزی
۲۱. لرستان: فرهاد رهبر
۲۲. چهارمحال بختیاری: محمدرضا همتی
۲۳. کهکلویه و بویراحمد: صادق صانع
۲۴. بوشهر: جوادپورحیدری
مدیران کل اروپا
مهدی نصیری ۶۳-۶۵
سعید امامی ۶۵-۶۸
یاسر هاشمی ۶۸-۷۲
احمد عباس پور ۷۲-۷۶
علی جنتی ۷۶-۸۰
مجید شهریاری ۸۰-۸۴
مجید شهریاری ۸۴-۸۸
رامین شب خیز ۸۸-
مدیران کل التقاط
علی شکوهی ۶۳-۶۸
مسعود پورعالی ۶۸-۷۲
مسعود پورعالی ۷۲-۷۶
ناصر دستواره ۷۶-۸۰
ناصر دستواره ۸۰-۸۴
ناصر دستواره ۸۴-۸۸
سبحان محب علی زاده ۸۸-
مدیران کل التقاط
علی شکوهی ۶۳-۶۸
مسعود پورعالی ۶۸-۷۲
مسعود پورعالی ۷۲-۷۶
ناصر دستواره ۷۶-۸۰
ناصر دستواره ۸۰-۸۴
ناصر دستواره ۸۴-۸۸
سبحان محب علی زاده ۸۸–
________________________________________
مدیران کل امنیت
هاشم علوی ۶۳-۶۸
احمد عباس پور ۶۸-۷۲
جمشید بابایی ۷۲-۷۶
عباس زضایی ۷۶-۷۸
رضا معطر ۷۸-۸۰
رضا تقوی ۸۰-۸۴
رضا تقوی ۸۴-۸۸
حسن بنی عامری -؟
________________________________________
معاونت فن آوری در سال های ۶۳-۶۸
معاون : سیذ رضا سجادی
جانشین: سید محمد حسین صالحی
مدیر کل: علی بیاتی
جانشین: صادق اسکندری
________________________________________
محمد رضا تاجیک
عضو اطلاعات نخست وزیری ۶۰-۶۳
مدیر کل اموزش ۶۳-۶۸
مدیر کل آمورش ۶۸-۷۰
سفر به خارج برای ادامه تحصیل ۷۰-۷۶
معاون اموزشی ۷۸-۸۰
معاون آموزشی ۸۰-۸۴
استاد دانشکده اطلاعات ۸۸–
________________________________________
عباس عبدی نه یک عضو عادی اطلاعات بلکه جانشین معاون امنیت در بین سال های ۶۳-۶۸ بوده است
________________________________________
ناصر سرمدی
مستعار : حسین اردبیلی
رییس اداره غرب اروپا ۶۳-۶۵
جانشین اداره کل اروپا ۶۵-۶۸
مدیر کل آمریکا (کشور) ۶۸-۷۲
مدیر کل ضدجاسوسی ۷۲-۷۴
قایم مقام ضدجاسوسی ۷۴-۷۸
معاونت امنیت ۷۸-۸۰
سفیر ایران در انگلیس و تاجیکستان ۸۰–
________________________________________
دروغ های بزرگ سعید حجاریان(کیانوش مظفری) در مورد وزارت اطلاعات
سعید حجاریان که در بین سال های ۶۳-۶۸ با دارا بودن همزمان دو سمت قایم مقامی و معاونت امنیت نفر اول این وزارت خانه در سال های اول بود چند دروغ بزرگ دارد که به کرات در سال های دوم خرداد بیان کرده است:
۱ - می گوید بینان گداز اطلاعات وی بوده است . در حالی که این حسین فردوست (قایم مقام ساواک ) بود که خطوط فکری و شالوده کاری و مبنای اطلاعات را پی ریزی کرد. سعید حجاریان به لحاظ توانایی اطلاعاتی هرگز در حدی نبوده و. نخواهد بود که بتواند یک سازمان امنیتی طراحی کند.
درواقع اطلاعات در ابتدا با ۸ معاونت آغاز به کار کرد که با ۸ اداره کل ساواک همخوان بود.

۲ - وی می گوید من دنبال یک سازمان امنیتی دموکراتیک بودم. در حالی که دموکراسی در مورد قدرت قابلیت کاربست دارد.

در مورد سازمان های امنیتی در هیچ کجای دنیا و در هیچ زمانی نمی توان مفهوم دموکراسی را به کار بست.
البته ناگفته نماند عملکرد /آن ها در ان بیشتر به اقتدارگرایی نزدیک بود تا دموکراسی.
و این نکته ای است که همه از ان آگاه اند.
۳ -عباس عبدی فردی که نزدیکی ویژه های به حجاریان داشت بعدها خود را یک عضو ساده اطلاعات معرفی کرد. در حالی که جانشین حجاریان در معاونت امنیت بود که سمت بسیار بالایی است.
از عملکرد رادیکال عبدی در دهه ۶۰ همه آگاه اند.
۴- حجاریان می گوید با سعید امامی از همان ابتدا میانه خوبی نداشته است و در پرونده وی نوشته است که به او سمت های بالا ندهید.
در حالی که واقعیت ها عکس این مطلب را ثابت می کند.
امامی در ابتدا به سمت جانشین مدیر کل امنیت منصوب می شود یعنی معاونتی که خود حجاریان در راس آن بود. وی براحتی می توانست جلوی این انتصاب را بگیرد.
پس از دو سال و در سال ۶۵ امامی به سمت مدیر کل اروپا منصوب می شود که
این جابجایی با توجه به اینکه حجاریان  هم قایم مقام و هم معاون امنیت و در واقع همه کاره اطلاعات بود .
________________________________________
مدیران کل حوزه مشاوران
سعید امامی ۷۷-۷۸
حسین یاوری ۷۸-۸۰
جواد مرعشی ۸۰-۸۴
احمد عباس پور ۸۴-۸۸
رضا معطر ۸۸–
________________________________________
مسعود پورعالی
مستعار مجید علوی
جانشین مدیر کل آمریکا ۶۳-۶۸
مدیر کل التقاط ۶۸-۷۲
مدیر کل التقاط ۷۲-۷۶
جانشین معاون خارجی ۷۶-۸۰
جانشین معاون خارجی ۸۰-۸۴
معاون خارجی ۸۴-۸۸
قایم مقام وزیر ۸۸–
(وی در ازای دریافت ۱۰ میلیارد تومان پست قایم مقامی را قبول کرد)
________________________________________
فرهاد رهبر
مدیر کل استان لرستان ۶۳-۶۸
مدیر کل اقتصادی ۷۲-۷۶
مدیر کل اقتصادی ۷۶-۷۸
معاون اقتصادی ۷۸-۸۰
معاون اقتصادی ۸۰-۸۴
________________________________________
سهراب عمادی
مستعار رجب بیگی
نام پدر عباس
نام مادر عزت
نام همسر کوثر
نام پسر شهرام
مدیر کل استان ایلام ۸۰-۸۴
مدیر کل استان ایلام ۸۴-۸۸
معاون ضدجاسوسی ۸۸–
________________________________________
احمد عباس پور
مدیر کل تهران ۶۳-۶۸
مدیر کل امنیت ۶۸-۷۲
مدیر کل اروپا۷۲-۷۶
معاون خارجی ۷۶-۸۰
معاون خارجی ۸۰-۸۴
مدیر کل حوزع مشاوران ۸۴-۸۸
________________________________________
هاشم علوی
کارمند اطلاعات نخست وزیری ۶۰-۶۳
مدیر کل امنیت ۶۳-۶۸
معاون سیاسی ۶۸-۷۲
معاون سیاسی ۷۲-۷۶
معاون امنیت ۷۶-۷۸
معاون سیاسی ۷۸-۸۰
________________________________________
معاونین فن اوری
سید کاظم سجادی (مستعار فیروزآبادی – سفیر فعلی ایران در مسکو) ۶۳-۸۸!!
احسان خدابخش۸۸–
________________________________________
معاونین خارجی
۱. مصطفی پورمحمدی ۶۳-۶۸
۲. داریوش بابازاده ۶۸-۷۲
۳. داریوش بابازاده ۷۲-۷۶
۴. احمد عباس پور ۷۶-۸۰
احمد عباس پور ۸۰-۸۴
مسعود پورعالی (مستعار« مجید علوی)۸۴-۸۸
ابراهیم علی پور ۸۸–
________________________________________
سعید رحیمیان
مستعار خزایی
مدیر کل اطلاعات قم ۷۲-۷۶
مدیر کل حوزه وزارت ۷۶-۷۸
مدیر کل ضدجاسوسی ۷۸-۸۰
معاون ضدجاسوسی ۸۰-۸۸
استاد دانشکده اطلاعات ۸۸–
________________________________________
علی ربیعی
مدیر کل آزربایجان غربی ۶۳-۶۸
معاون پارلمانی ۶۸-۷۵
نشانی: پونک – خ میرزابابایی- خ عدل شمالی – خ بهار غربی – خ شهید محمد کربلایی احمد – پلاک ۲۱
تلفن ۴۴۸۱۷۹۹۶
________________________________________
مصطفی کاظمی
مدیر کل اطلاعات فارس ۶۳-۷۶
جانشین معاون امنیت ۷۶-۷۸
نشانی : دهکده المپیک – بلوک ۲۶ – واحد ۹
________________________________________
جمشید بابایی
جانشین مدیر کل امنیت ۶۸-۷۲
مدیر کل امنیت ۷۲-۷۶
مدیر کل قاره آمریکا ۷۶-۸۰
جانشین معاون امنیت ۸۰-۸۸
جانشین معاون امنیت ۸۸–
________________________________________
سعید حجاریان
عضو ستاد ضدکودتای نوژه ۱۳۵۹
معاون ضدجاسوسی اطلاعات نخسیت وزیری ۶۰-۶۳
قایم مقیم وزیر و معاون امنیت ۶۳-۶۸
________________________________________
عباس دبیری
مدیر کل یزد ۶۳-۶۸
جانشین مدیر کل ضدجاسوسی ۶۸-۷۲
مدیر کل ضدجاسوسی ۷۴-۷۶
مدیر کل ضد جاسوسی ۷۶-۷۸
مدیر کل حوزه وزارت ۷۸-۸۰
________________________________________
مدیران کل عملیات
صادق عالی خانی ۷۲-۷۶
صادق عالی خانی ۷۶-۷۸
منصور الهی ۷۸-۸۰
منصور الهی ۸۰-۸۴
منصور الهی ۸۴-۸۸
علی میرزابیگی ۸۸–
________________________________________
ابراهیم علی پور
جانشین اداره کل آمریکا۶۸-۷۲
مدیر کل آمریکا (کشور) ۷۲-۷۶
مدیر کل آمریکا (کشور ) ۷۶-۸۰
مدیر کل آمریکا (کشور ) ۸۰-۸۴
جانشین معاونت خارجی ۸۴-۸۸
معاون خارجی ۸۸–
________________________________________
معاونین اقتصادی
حسین یاوری ۷۲-۷۶
حسین یاوری ۷۶-۷۸
فرهاد رهبر ۷۸-۸۰
فرهاد رهبر ۸۰-۸۴
مهدی یوسفی ۸۴-۸۸
عبادالله شوشتری ۸۸–
________________________________________
معاونین آموزشی
علی یونسی ۶۳-۶۸
حسین بهمنیار ۶۸-۷۲
حسین بهمنیار ۷۲-۷۶
محمذ رضا تاجیک ۷۶-۸۰
محمد رضا تاجیک ۸۰-۸۴
صادق مولف ۸۴-۸۸
علی کوچگی ۸۸–
________________________________________
معاونین نیروی انسانی
مهدی رحیم زاده ۶۸-۷۲
مهدی رحیم زاده ۷۲-۷۶
محمد شفیعی ۷۶-۷۷
حمید رضا زاکری ۷۷-۸۱
نادر حسینی ۸۱-۸۴
غلامحسین مقدم ۸۴-۸۸
مهدی شاهنده ۸۸–
________________________________________
معاونین بررسی ها
سعید امامی ۷۶-۷۷
عباس فریمانی ۷۷-۷۸
عباس فریمانی ۷۸-۸۰
عباس فریمانی ۸۰-۸۴
عباس فریمانی ۸۴-۸۸
تقی معینیان ۸۸–
________________________________________
ابراهیم علی پور
جانشین اداره کل آمریکا۶۸-۷۲
مدیر کل آمریکا (کشور) ۷۲-۷۶
مدیر کل آمریکا (کشور ) ۷۶-۸۰
مدیر کل آمریکا (کشور ) ۸۰-۸۴
جانشین معاونت خارجی ۸۴-۸۸
معاون خارجی ۸۸–
________________________________________
معاونین اقتصادی
حسین یاوری ۷۲-۷۶
حسین یاوری ۷۶-۷۸
فرهاد رهبر ۷۸-۸۰
فرهاد رهبر ۸۰-۸۴
مهدی یوسفی ۸۴-۸۸
عبادالله شوشتری ۸۸–
________________________________________
معاونین آموزشی
علی یونسی ۶۳-۶۸
حسین بهمنیار ۶۸-۷۲
حسین بهمنیار ۷۲-۷۶
محمذ رضا تاجیک ۷۶-۸۰
محمد رضا تاجیک ۸۰-۸۴
صادق مولف ۸۴-۸۸
علی کوچگی ۸۸–
________________________________________
معاونین نیروی انسانی  و جذب نیروی اپوزیسون
مهدی رحیم زاده ۶۸-۷۲
مهدی رحیم زاده ۷۲-۷۶
محمد شفیعی ۷۶-۷۷
حمید رضا ذاکری ۷۷-۸۱
نادر حسینی ۸۱-۸۴
غلامحسین مقدم ۸۴-۸۸
مهدی شاهنده ۸۸–
________________________________________
معاونین بررسی ها
سعید امامی ۷۶-۷۷
عباس فریمانی ۷۷-۷۸
عباس فریمانی ۷۸-۸۰
عباس فریمانی ۸۰-۸۴
عباس فریمانی ۸۴-۸۸
تقی معینیان ۸۸–
________________________________________
معاونین ضد جاسوسی
علی فلاحیان ۶۳-۶۸
حجت میریان ۶۸-۷۲
حجت میریان ۷۲-۷۴
خسرو کمالی ۷۴-۷۶
خسرو کمالی ۷۶-۷۸
سعید رحیمیان ۸۰-۸۴
سعید رحیمیان ۸۴-۸۸
سهراب عمادی ۸۸–
________________________________________
معاونین اداری -مالی
امیر نسب زاده ۶۸-۷۲
امیر نسب زاده ۷۲-۷۶
سید کاظم پناهنده ۷۶-۷۸
سید کاظم پناهنده ۷۸-۸۰
احمد مالک ۸۴-۸۸
سید علی رضا تاج الدین ۸۸–
________________________________________
معاونین سیاسی
هاشم علوی ۶۸-۷۲
هاشم علوی ۷۲-۷۶
جواد مرعشی ۷۶-۷۸
هاشم علوی ۷۸-۸۰
جواد مرعشی ۸۰-۸۴
جواد مرعشی ۸۴-۸۸
بیژن صدری۸۸–
________________________________________
مدیران کل اسراییل
مهدی آزاد ۶۳-۶۸ (در ابتدا اسراییل و خاورمیانه یکی بودند بعدهاا جدا شدند)
محمد رضا همتی ۶۸-۷۲
محمد رضا همتی ۷۲-۷۶
محمد رضا همتی ۷۶-۸۰
فرهاد فرهنگ ۸۰-۸۴
.فرهاد فرهنگ ۸۴-۸۸
ادریس شفاعی زاده ۸۸–
________________________________________
مدیران کل خاورمیانه
مهدی آزاد ۶۳-۶۸
صادق صانع ۶۸-۷۲
صادق صانع ۷۲-۷۶
صادق صانع ۷۶-۸۰
نصرالله سعدزارعی ۸۰-۸۴
نصرالله سعدزارعی ۸۴-۸۸
رضا عباس زاده ۸۸–
________________________________________
مدیران کل آفریقا
محمد صدر ۶۳-۶۸
محمد صدر ۶۸-۷۲
علی جنتی ۷۲-۷۶
علی سعدالدین ۷۶-۸۰
علی سعدالدین ۸۰-۸۴
رحمت الله شفاعی ۸۴-۸۸
رحمیت الله شفاعی ۸۸–
________________________________________
مدیران کل آسیا
محسن امین زاده ۶۳-۶۸
علی جنتی ۶۸-۷۲
رضا مهندس ۷۲-۷۶
رضا مهندس ۷۶-۸۰
مهمد مهران ۸۰-۸۴
محمد مهران ۸۴-۸۸
محمد رضا سلیمانیان ۸۸–
________________________________________
مدیران کل امریکا (قاره )
سید کاظم پناهنده ۶۸-۷۲
سید کاظم پناهنده ۷۲-۷۶
جمشید بابایی ۷۶-۸۰
رضا معینی ۸۰-۸۴
رضا معینی ۸۴-۸۸
هوشنگ ارسلان ۸۸–
________________________________________
مدیران کل بولتن ها
محمد نعیمی پور ۶۳-۶۸
مهران جاوید ۶۸-۷۲
مهران جاوید ۷۲-۷۶
عباس قلی پور ۷۶-۸۰
عباس قلی پور ۸۰-۸۴
حجن الله معالی ۸۴-۸۸
حجت الله معالی ۸۸–
________________________________________
مدیران کل حوزه وزارت
مهدی نصیری ۶۵-۶۸
مجید نوربخش ۶۸-۷۲
مجید نوربخش ۷۲-۷۶
سعید حمیدیان ۷۶-۷۸
عباس دبیری ۷۸-۸۰
جعفرکرمی ۸۰-۸۴
جعفر کرمی ۸۴-۸۸
شهرام گلچین فر۸۸-؟
________________________________________
مدیران کل حراست
روح الله یزدانی ۶۸-۷۲
روح الله یزدانی ۷۲-۷۶
مصطفی سیرجانی ۷۶-۷۸
مصطفی سیرجانی ۷۸-۸۰
مصطفی سیرجانی ۸۰-۸۴
مرتضی کشاورز ۸۴-۸۸
جواد عنایتی ۸۸–
________________________________________
مدیران کل اذربایجان غربی
علی ربیعی ۶۳-۶۸
جهانبخش محبی نیا ۶۸-۷۲
جهان بخش محبی نیا ۷۲-۷۶
محمد حدادپور ۷۶-۸۰
محمد حدادپور ۸۰-۸۴
محمد حدادپور ۸۴-۸۸
مهدی جباری ۸۸–
________________________________________
مدیران کل استان قم
سعید حمیدیان ۷۲-۷۶
حسین یارمحمدی ۷۶-۸۰
حسن بنی عامری ۸۰-۸۴
حسن بنی عامری ۸۴-۸۸
جواد تبریزی ۸۸–
________________________________________
معاونین پارلمانی
امیر شاهچراغی ۶۳-۶۸
علی ربیعی ۶۸-۷۲
علی ربیعی ۷۲-۷۵
حسین یاوری ۷۵-۷۶
علی باقری ۷۶-۸۰
علی باقری ۸۰-۸۴
نادرحسینی ۸۴-۸۸
رضا کازرونی ۸۸-۹۰
یوسف جلوخانی ۹۰–
________________________________________
نمودار معاون امنیت ۷۸-۸۰
معاون : ناصر سرمذی
جانشین: مهدی آزاد
مدیر کل: رضا معطر
جانشین: رضا تقوی
________________________________________
نمودار معاون امنیت ۷۶-۷۸
معاون: هاشم علوی
جانشین : مصطفی کاطمی
مدیر کل: عباس رضایی
جانشین : رضا معطر
________________________________________
معاونین امنیت از ابتدا تا کنون
. سعید حجاریان ۶۳-۶۸
سعید امامی ۶۸-۷۶
هاشم علوی ۷۶-۷۸
ناصر سرمذی ۷۸-۸۰
رضا معطر ۸۰-۸۸
مجدالدین زهتاب ۸۸-؟

ادامه دارد....


با امید به استفاده بهینه و تشکر از منابع معتبر اینجانب در ایران حمیدرضا ذاکری